Rõivas on külastanud peaministrina 12 riiki

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas Walesis.
Taavi Rõivas Walesis. Foto: SCANPIX

Märtsi lõpus ametisse astunud peaminister Taavi Rõivas on külastanud valitsusjuhina 12 riiki, sealhulgas Belgiat seitse, Soomet neli ning Lätit ja Suurbritanniat kaks korda.

Esimese välissõidu tegi Rõivas peaministrina aprilli alguses, kui ta kohtus Brüsselis esmakordselt oma Euroopa Liidu kolleegidega. Brüsselis on peaminister käinud sel aastal kõige enam ehk kokku seitse korda, teatas Stenbocki maja suhtlusvõrgustikus Facebook.

Aprilli keskel käis Rõivas töövisiidil Soomes, seejärel Lätis, Rootsis ja Leedus. Mai lõpus külastas ta koos äridelegatsiooniga Saksamaad ning juuni algul Ukrainat, kus ta osales president Petro Porošenko ametisse seadmise tseremoonial. Juuni teises pooles käis peaminister Suurbritannias ning juuli algul töövisiidil Prantsusmaal.

Hiljem on Rõivas külastanud ka Itaaliat, kus toimus Aasia-Euroopa tippkohtumine, Serbiat, kus kohtusid Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina peaministrid, ning koos äridelegatsiooniga USAd.

Stenbocki maja kinnitusel on kõigi kohtumiste keskne teema olnud julgeolek ja küsimus, kuidas muutunud julgeolekuolukorrale vastata.

Rõivase juhitav Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsus astus ametisse tänavu 26. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles