Aktivistid: IS on tapnud alates juunist Süürias ligi 2000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad oma lipuga
Islamiriigi võitlejad oma lipuga Foto: SCANPIX

Sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalased on alates juunist, mil nad kuulutasid välja kalifaadi, tapnud Süürias ligi 2000 inimest, neist pooled kuulusid tähtsasse sunniidi hõimu, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus pühapäeval.

«Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus on dokumenteerinud 1878 inimese hukkamise Süürias Islamiriigi käe läbi ajavahemikus 28. juunist, mil kuulutati välja «kalifaat», kuni 27. detsembrini,» ütles Suurbritannias baseeruv ühendus avalduses.

Süürias laia allikate võrku omav ühendus ütles, et ohvrid lasti maha, neil lõigati pead maha või visati kividega surnuks. Hukkamised leidsid aset Aleppos, Deir Ezzoris, Hamas, Homsis, Hasakehis ja Raqqas.

Tapetute seas oli 1175 tsiviilisikut, nende hulgas neli last ja kaheksa naist.

Ohvrite hulgas oli ka 930 liiget Shaitati hõimust, mis tõusis suvel IS-i pühasõdalaste vastu üles Süüria idaosas Deir Ezzori provintsis.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas 17. detsembril, et provintsis avastati massihaud 230 Shaitati liikme surnukehaga.

Pühasõdalased on hukanud ka 502 Süüria sõdurit ja režiimimeelset omakaitseväelast.

Väidetavalt on IS tapnud umbes 120 oma liiget, enamik neist välismaalased, kes on püüdnud põgeneda tagasi oma kodumaale, ning 80 rivaalitseva Al-Nusra Rinde liiget, kes on seotud Al-Qaedaga.

Vaatluskeskuse hinnangul võib ISi tapetud inimeste arv olla oluliselt suurem, kuna paljud inimesed on jäänud kadunuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles