Jõuluaeg tõi politseile ligi 300 kuriteoteadet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: PPA

Pikad jõulupühad olid korrakaitsjatele tavapärasest töisemad, kui tegeleda tuli ligi 300 kuriteoteatega, ühtlasi tuvastati ligi 100 joobes sõidukijuhti.

23. kuni 28. detsembrini registreeriti politseis 273 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raskete rikkumine, neli röövimist, samuti 101 vargust, sealhulgas eluruumidest 13 ning sõidukitest 10. Oli ka 41 sõidukivargust ja omavolilist kasutamist.

Politsei registreeris 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 26 inimest. Üks inimene hukkus ka rongi rataste all. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 94, narkojoobes sõidukijuhte üks, narkootikumide omamisi või tarbimisi tuvastas politsei kuus.

Väärtegusid registreeriti 728. Piiril väljastati 11 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja üks inimene, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi oli kaks riigipiiri ebaseaduslikke ületamisi üks, salakaubavedamise juhtumeid oli üks ning piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumisi samuti üks.   

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Veiko Kommusaar märkis, et pühad olid politseile tavapärasest töisemad ja turvalisuse tagamiseks oldi väljas suuremate jõududega.

«Jõulud on Eestis perekeskne püha ning avaliku korra mõttes rahulik aeg. Küll on tavapärasest rohkem sõite, mistõttu oli pühade ajal politsei põhitähelepanu all liiklusturvalisus,» rääkis Kommusaar BNS-ile.

Liiklusjärelevalvet tehti suuremate jõududega ning läbi viidi ka mitmeid «Kõik puhuvad» operatsioone. Kõige raskem liiklusõnnetus juhtus teisel jõulupühal Ida-Virumaal, kui eaka mehe juhitud sõiduauto kaldus vastassuunavööndisse ning kokkupõrkes vastutulijaga hukkus auto kaasreisija. Kokku sai liiklusõnnetustes viga 26 inimest ning neist paljude puhul oli õnnetus seotud teeolusid mittearvestava sõidukiirusega. «Ohumärk on ka politsei poolt avastatud  ligi sada alkoholi mõju all juhti, kelle seas ka üks liinibussijuht,» lisas Kommusaar.  

Eesootavat aastavahetust soovitab Kommusaar tähistada nii, et keegi ohtu ei sattuks. «Politseile teeb aastavahetusega seoses kõige enam muret liigne alkoholi tarvitamine ja sellega seotud ohuolukorrad olgu need siis kas õnnetused või näiteks juhtumid, kus peo käigus tekkinud arusaamatusi hakatakse lahendama vägivallaga. Igas sõpruskonnas võiks olla vähemalt üks inimene, kes jälgib, et kogu seltskond saaks ohutult peole ja koju tagasi ning oleks vajadusel ka kaine autojuht,» rääkis Kommusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles