Kohtuekspertiis tõestas HIV-positiivse lauljatari süüd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadja Benaissa kohtuistungil.
Nadja Benaissa kohtuistungil. Foto: SCANPIX

HIV-positiivne Saksa lauljatar Nadja Benaissa astus kümne päeva eest kohtu ette, kus teda süüdistatakse seksuaalpartnerite tahtlikus viirusega nakatamises. Kohtuekspertiisis selgus, et naine oli tõepoolest ühe oma partneri nakatumises süüdi.

«Võib kinnitada, et Benaissa oli infektsiooni allikaks,» sõnas eksperttunnistaja Josef Eberle Darmstadti ringkonnakohtu istungil, vahendab Spiegel Online.

Viroloog selgitas, et lauljataril ning nakatunud mehel on mõlemal eriti haruldane HI-viiruse tüüp. Isegi viiruse alatüüp kattub. «Proovide analüüsi viisin läbi isiklikult. Taoline uuring annab võimaluse täpselt samal moel ka kellegi süütust tõestada,» lisas Eberle.

28-aastane endise tüdrukutebändi No Angels liige oli aastatel 2000-2004 viis korda kaitsmata vahekorras kolme inimesega, kellele ta oma haigusest ei rääkinud. Benaissa sai ise oma haigusest teada 1999. aastal.

Mullu aprillis Frankfurdis vahetult enne soolokontserti arreteeritud 28-aastast lauljannat süüdistatakse tahtlikult raskete kehavigastuste tekitamises mehele, kellega Benaissa oli vahekorras kuus aastat tagasi ja kes HI-viirusesse nakatus.

Karistust pole lauljatarile veel määratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles