Vaba Tallinna Kodaniku esindaja: kõik õppisid Aasmäelt palju

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BRIT KERBO
BRIT KERBO Foto: Valimised

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik esindaja Brit Kerbo sõnul oli ühenduse linnapeakandidaat Hardo Aasmäe väga suure teadmistepagasiga mees, kellelt kõik õppisid palju.

Kerbo meenutas, et kohtus Hardo Aasmäega mullu suvel, kui valimisliidule Vaba Tallinna Kodanik oli tarvis leida väärikas linnapeakandidaat.

«Poliitikas pead alati kaaluma põhjalikult plusse ja miinuseid, mõtlema, et millist valijagruppi millise valikuga kõnetad. Hardo puhul oli selge, et tegemist on isiksusega, kes ei lase endale kergekäeliselt öelda, mida ja kuidas tegema peab. Ja oli selge, et paljudele see ei meeldi. Tema teadmistepagas linnaelu korraldusest oli aga sedavõrd suur, et oleks olnud rumal jätta selline mees kõrvale,» lausus Kerbo.

Tema sõnul õpetas see liiga lühikeseks jäänud teekond Hardo Aasmäe kõrval paljutki.

«Kui ta meie seltskonnaga liitus, siis sõnadega «tulen noortele appi». Just seda ta siiralt tegigi. Me kirjutasime üheskoos ühe peatüki Tallinna linna ajalukku juurde. Tundes lihtsasti ära inimeste potentsiaali ning vajaduse raputada poliitmaastikku, toetas ja aitas ta oma hääle ja tegudega seal, kus tarvilikuks pidas. Ei ole liialdatud öelda, et Hardo oligi kui elav entsüklopeedia, kellega tunniajasest planeeritud kohtumisest kippus saama kolmetunnine. Sest igale seigale eelnes pikem lugu, seiklusterohke ja nüansirikas, tihtilugu humoorikas,» märkis Kerbo.

Poliitik, ühiskonnategelane ja Tallinna endine linnapea Hardo Aasmäe suri eile õhtul õnnetu kukkumise tagajärjel 63-aastasena.

Mullustel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel oli Aasmäe Vaba Tallinna Kodaniku linnapeakandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles