Rootsi arstid tegid kindlaks 8 narkolepsia juhtumit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin Pandemrix
Seagripivaktsiin Pandemrix Foto: SCANPIX

Seagripivaktsiini ja narkolepsia omavahelisi seoseid uurivad Rootsi tervishoiuametnikud on teinud kindlaks kaheksa kontrollimatu lühiajalise unevajaduse juhtumit.

Lisaks sellele on inimesed teatanud erinevatest sümptomitest, mida tervishoiuameti (Läkemedelsverket) pressiesindaja Mårten Forresti sõnul on vaja veel kontrollida, vahendas Helsingin Sanomat.

Soome tervishoiuamet (THL) soovitab katkestada Pandemrix-vaktsiini kasutamise seniks, kuni on tehtud kindlaks narkolepsia juhtumite järsu suurenemise põhjus laste seas. Lõplikku otsust langetatud pole.

Forrest ei usu, et Soome eeskuju mõjutab tingimata Rootsi otsust, kuna uurimine on veel pooleli.
Sotsiaalameti esindajad hakkavad nädala lõpus arutama selle sügise vaktsineerimisi.

«Ootame lisateavet, mille põhjal saaks langetada õige otsuse. Jälgime olukorda kootöös ravimiametiga. Loomulikult on tähtsalt kohal arutelud teiste Euroopa riikidega. Pärast reedet püüame jõuda mingile otsusele,» rääkis sotsiaalameti esindaja Anders Tegnell.

Dagens Nyheteri väitel võib Rootsi järgida Soome eeskuju ja peatada uue gripi H1N1 vastu vaktsineerimise Pandemrixiga.

Norra tervishoiuametnikud langetavad otsuse pärast teabe saamist kõigist narkolepsia juhtumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles