Suurte linnade tulevärgile kulub kümneid tuhandeid eurosid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik Tallinnas
Ilutulestik Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Eesti suuremates linnades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis ja Kohtla-Järvel lastakse uusaastaööl kokku umbes 30 000 eurot vastu taevast.

Pealinn kulutab aastavahetuse ilutulestikule kõige rohkem ehk 9750 eurot pluss käibemaks. Tänavune Tallinna ilutulestik maksab rohkem kui eelmine aasta, kuid kesklinna valitsuse pressiesindaja sõnul on seekordne tulevärk võimsam ja kestab poolteist minutit kauem.

Tartu ilutulestik jääb hinna poolest Tallinnale kolm korda alla. Tulevärk läheb linnale maksma 3500 eurot.

Narva ilutulestik läheb maksma 3000 eurot (koos käibemaksuga). Eesti idapoolseimas linnas toimub 31. detsembri õhtul kell 20 tulevärk lastele (1000 eurot) ja pikem ning võimsam ilutulestik algab tund pärast südaööd.

Kohtla-Järvel lastakse kahes linnaosas kokku taevasse 4800 eurot. Järve linnaosas toimub ilutulestik kell  00.40 ja Ahtme linnaosas kell 01.00. Tulevärgi korraldamiseks tuleb 3000 eurot omavalitsuselt ning 1800 sponsorilt.

Viljandi linnavalitsusest öeldi, et ettevõtete abiga koguti aastavahetuse ilutulestiku jaoks kokku 4800 eurot. Sellele lisandub ilutulestiku korraldaja panus, mis jääb 1000 euro ümber. Seega kujuneb Viljandi tulevärgi hinnaks umbes 5800 eurot.

Pärnu linna ilutulestik läheb maksma 4200 eurot, sellest 700 tuleb linnakassast ja ülejäänu sponsoritelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles