Lukas: Savisaar on seadust valesti tõlgendanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera
Turvakaamera Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haridusminister Tõnis Lukas ütles, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar on valesti aru saanud, kui tõlgendab uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega koolidele antud võimalust turvakaamerate paigaldamiseks hoopis kohustusena seda teha.

Savisaar saatis augustis haridusministrile kirja, kus loetleb rahasummasid, mis uued kohustused linnale maksma lähevad ja taotleb riigilt selleks lisaraha. Muuhulgas on suuremate väljaminekutena välja toodud uue õppekava rakendamiseks vajalike õppematerjalide soetamise kulu 35 miljonit krooni aastas ning koolis turvalisuse tagamiseks vajalike jälgimisseadmestike väljaehitamiseks koolides 15 miljonit krooni.

Tõnis Lukas selgitas tänasel koolialguse pressikonverentsil, et uus seadus näeb ette võimaluse paigaldada jälgimiskaameraid. «See on kõike muud kui kohustus, aga Tallinna linnavalitsus on selle seaduse baasil esitanud riigile arve, justkui tuleks igas koolis neid kaameraid igale poole paigutada.»

Ministri sõnul on linnapea asjust valesti aru saanud. «Esiteks vabadust otsustada on tõlgendatud kohustusena, mis ei ole vastutustundlik lähenemine. Teiselt poolt – õpilaste turvalisus on selline asi, mis on koolipidaja esmane kohustus ja siin kauplema ei peaks,» ütles ta.

Lukas ei eitanud, et uus seadus toob lisatööd juurde. «Seda tööd võib ka rahasse arvestada, aga lõviosa neist kohustustest, mida Savisaar märkis kirjas, ei ole uued. Mina kutsun üles kõiki mõtlema eelkõige lastele ja mitte kemplema omavahel, kelle mappi mõni arve kuulub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles