Kanal 8 juht jättis töötajad palgata

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamera Toompeal.
Kaamera Toompeal. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Uus telekanal Kanal 8, mis läks novembri lõpus eetrisse, ei ole siiani töötajatele palka maksnud.

Kanal 8 on kunstnik Sandra Jõgevale võlgu sadu eurosid. Tema juhitud ja produtseeritud kaks saadet kunstiklassikutest ning üks disaini-, arhitektuuri- ja kunstisaade, jõudsid detsembris eetrisse. Lisaks on Jõgeval materjal peaaegu koos veel kahe saate tarvis. Aga tasu ei kusagil.

Büroojuht Mary Charlotte Tover sai viie kuu töö eest 400 eurot. Nii tema kui Jõgeva pole töölepingut näinudki. Kõik kokkulepped olid suusõnalised juhatuse liikme Artur Granströmiga, kes ei vasta Toveri väitel juba kuu aega meeskonnaliikmete kõnedele.

Tover ei tea sedagi, kas Granström Eestis on. Novembri lõpus, päev pärast eetrisse minemist, sai mees kolmelt potentsiaalselt investorilt eitava vastuse. «Üks neist oli selline, kelle peale tegelikult kõik lootsid. Et kui kusagilt mujalt ei saa, siis sealt ikka laenu saab,» meenutas Tover.

Kanal 8 juhtimisega tegeles Toveri sõnul Granström praktiliselt üksinda. Teisel juhtkonna liikmel Andres Kullol tekkis augustis terviserike ja ta läks taastusravile. Tagasi pardale hüppas Kullo siis, kui oli juba hilja. Tover: «Kui tuli välja, et rahasid ei saadud, siis ta tuli välja ja ütles, et lööme pundi laiali.»

Granströmi sõbra Tiit Lepiku sõnul ei ole mees siiski kusagile kadunud, vaid tal ei ole telekanali asjadega lihtsalt jõudu tegeleda. Ta võtab uue aasta vastu maal perekeskis.

Granström kinnitas pärast Postimehe loo ilmumist samuti, et pole kuhugi kadunud. «Olen veetmas aastavahetust, mis on vist loomulik, ja enne seda olnud kättesaadav,» ütles ta.

«Alati on võimalik, et kanal jääb ellu,» usub Jõgeva siiski. Ka Tover soovib, et Granströmi visioon siiski täituks. Kanal 8 pidi eetrisse tooma kodumaised saateid, mitte sisseostetud formaate. Samas teadsid kõik, et kanaliga liitumine on riski peale minek, sest raha ei olnud. «Ma lihtsalt ei uskunud, et seda raha ei tulegi,» ütles Tover.

Kanal 8 loomisesse oli kaasatud umbes 35 inimest, täiskohaga kümne ringis. «Väga kurb, et kriitilisel momendil seda raha ei tulnud ja kriitilisel momendil Artur otsustas ära kaduda ja samas Andres Kullo esile tulla,» ütles Tover.

Veebis on Kanal 8 kohta ilmunud napisõnaline teade: «Teeme oma 1. TV hooajas väikese pausi niikaua, kuni Starman ja Elion on Kanal 8 endale sisselülitanud. Meie andmete põhjal lülitavad Starman ja Elion Kanal 8 arvatavasti sisse jaanuarikuu esimesel poolel. Millal 1. TV hooaeg jätkub seda me mõistagi ei tea.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles