Kohus saatis 15 kilo uimastite vedajad aastateks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk
Amfetamiinipakk Foto: Politsei.

Viru maakohus saatis kolmapäeval aastateks vangi mehed, kes süüdistuse järgi olid seotud möödunud aastal ligi 15 kilogrammi amfetamiini Venemaalt Eestisse smugeldamisega.

Kohus mõistis 56-aastase Vitali Solovjovi ning 34-aastase Dmitri Goševi süüdi suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ning uimastite salakaubaveos ning karistas neid vastavalt seitsmeaastase ning kuue ja poole aasta pikkuse vangistusega. Solovjovi ja Goševit smugeldamisel aidanud 26-aastane Vladimir Kuljov pääses üheaastase tingimisi vangistusega 18-kuulise katseajaga.

Viru ringkonnaprokuratuur nõudis meestele mõnevõrra karmimaid karistusi. Nii arvas süüdistaja, et Solovjov pidanuks saama kümneaastase, Gošev seitsmeaastase ning Kuljov kaheaastase vangistuse. «Prokurör otsustab lähiajal, kas esitab maakohtu otsuse peale ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNSile.

Eeluurimisel kogutud tõendite järgi tõid Vitali Solovjov ja Dmitri Gošev esimese laadungi, kokku kuus kilogrammi amfetamiini Venemaalt Eestisse mullu 10. märtsil, kasutades Narva tollipunkti. 12 päeva hiljem kordasid Vitali ja Dmitri narkovedu, tuues üle piiri Eestisse taas kuus kilogrammi amfetamiinipulbrit. Kolmandana süüdistuse saanud Vladimir Kuljovi ülesanne oli jälgida uimastivedu eemalt ning hoiatada võimalikust ohust piiriületusel, näiteks narkokoera kasutamisest piiripunktis.

Kolmas ning viimane narkovedu toimus mullu 26. märtsil, kui Solovjov ja Gošev üritasid Venemaalt Eestisse tuua ligi kolme kilogrammi amfetamiini. Seekord jäid nad aga tolliametnikele vahele ning kohus võttis nad vahi alla. Sama aasta augustis sai kahtlustuse ka uimastivedajaid aidanud Kuljov.

Solovjov ja Gošev said kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises, samuti uimastite toimetamises üle Euroopa Ühenduse tolliterritooriumi piiri. Kuljov sai süüdistuse narkoaine salakaubaveole kaasaaitamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles