Rootsis süüdati juba kolmas mošee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud uurivad Lõuna-Rootsis Eslövis 29. detsembri lõhutud mošee akent. Antud juhul oli oletatavasti tegemist süütamisega.
Politseinikud uurivad Lõuna-Rootsis Eslövis 29. detsembri lõhutud mošee akent. Antud juhul oli oletatavasti tegemist süütamisega. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei alustas neljapäeval jahti vähemalt ühele kahtlusalusele, keda seostatakse kolmanda mošeesüütamisega viimase nädala jooksul.

«Keegi viskas hoone pihta süütepommi, Molotovi kokteili,» ütles Uppsala politsei pressiesindaja Torsten Hemlin uudisteagentuurile TT, kuid lisas, et pomm ei suutnud mošeed põlema süüdata.

«Nad kirjutasid ka labaseid rassistlikke sõnu,» ütles ta. Mošee oli rünnaku ajal tühi.

Politseid teavitasid juhuslikud möödujad, kes nägid hommikul kella 5.30 paiku mees põlevat objekti mošee pihta viskamas.

«Kuritegu klassifitseeriti süütamiskatseks, vandalismiks ja viha õhutamiseks,» ütles politsei avalduses ja palus pealtnägijate abi.

Rootsi lõunaosas Eslövis puhkes esmaspäeva varahommikul mošees tulekahju, mida politsei peab süütamiseks.

Esimesel jõulupühal sai Stockholmist idas Eskilstunas mošee süütamisel viga viis inimest. Seal visati mošeesse süütepomm.

Rassismivastase ajakirja Expo andmetel tehti aasta jooksul Rootsi mošeedele üle kümne rünnaku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles