Kadõrov: terroristide hävitamiseks võetakse kasutusele uus taktika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni julgeolekujõudude erioperatsioon Mekenskaja külas 1. jaanuaril.
Tšetšeeni julgeolekujõudude erioperatsioon Mekenskaja külas 1. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Tšetšeeni Vabariigi presidendi Ramzan Kadõrovi sõnul võetakse mässuliste neutraliseerimiseks kasutusele uus taktika.

Ta rääkis sellest, kuidas eriteenistused hakkavad otsima 1. jaanuaril tapetud Musa Zavgajevi jõugu teisi liikmeid, vahendas Interfax.  

«Iga komandör saab personaalse korralduse otsida ühte või teist bandiiti, kes on kuulutatud tagaotsitavaks. Komandöri ülesandeks on bandiit sõltumata asukohast kas kinni võtta või hävitada. Seejuures ei tühistata üldist operatiivjälitust,» kinnitas ta.

«Pole mõtet loota, et nad suudavad end lõputult varjata ja kuritegusid sooritada,» lisas Kadõrov.

Tšetšeeni Vabariigi liider avalikustas üksikasju Nauri rajoonis Mekenskajas läbi viidud erioperatsiooni kohta, kus lasti maha Zavgajev ja tema kaasvõitleja Bašir Omarov. Oma sõnul valmistas ta seda ette kaks nädalat ja juhtis ka selle läbiviimist.      

Kadõrov rääkis, et ettevalmistustöödest olid teadlikud vaid kolm inimest. Ülejäänud said detailset teavet pärast Mekenskaja külas asuva maja, kus terroristid end varjasid,  ümberpiiramist. Kuna Zavgajev ja Omarov avaldasid Kadõrovi väitel aktiivset relvastatud vastupanu, siis lasti nad maha.    

Riiklik terrorismivastane komitee (NAK) kinnitas, et Zavgajev oli otseselt seotud ajakirjandusmaja ja samas lähistel asuva kooli ründamisega Groznõis mullu 4. detsembril. Tookordses terrorismivastases operatsioonis hukkus 14 politseinikku, lisaks sai haavata 36 inimest. Korrakaitsejõud tapsid 11 terroristi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles