Video: Norman Atlanticu vrakk pukseeriti Brindisi sadamasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia lipu all sõitnud parvlaev Norman Atlantic, millel puhkes 28. detsembril tulekahju, pukseeriti täna Lõuna-Itaaliasse Brindisi sadamasse.

Laev asus tuleõnnetuse puhkedes Aadria merel. Itaalia ja Kreeka merepäästeüksused tõid parvlaevalt ära 477 inimest. Õnnetuses hukkus 11 inimest, lisaks jäid mitmed kadunuks.

Parvlaeval viibinud inimeste arvu osas valitseb endiselt segadus. Laeva dokumentide järgi viibis pardal 478 inimest. Itaalias Baris töötava prokuröri andmetel viibis laeval aga 499 inimest.

Puksiiridel oli parvlaevaga suuri raskusi, kuna ilmastikuolud olid kehvad. Mitu päeva oli põlenud vrakk Albaania ranniku lähistel, enne kui tuul vaibus ja meri vaiksemaks jäi ning tekkis võimalus alustada 15-tunnist pukseerimist Itaaliasse.

Uurimismeeskonnad tahavad vraki läbi otsida, et leida sealt tuleõnnetuse võimalikke ohvreid. Eksperte huvitab aga see, miks ja kuidas kahjutuli alguse sai.

Laev kuulub Kreeka operaatorfirmale Anek Lines. Õnnetuse ajal oli see teel Kreekast Patrasest Itaaliasse Anconasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles