Pakistani kalapaadi meeskond õhkis end India rannavalve eest pagedes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India rannavalvelaevad.
India rannavalvelaevad. Foto: SCANPIX

Pakistani kalapaadi meeskond lasi end India mereväealuse eest põgenedes õhku, et kinnivõtmist vältida, ütlesid ametnikud reedel.

Tagaajamine toimus vana-aasta õhtul Araabia merel Karachi sadamalinna lähedal. Kõik neli pardal olnud inimest said India kaitseministeeriumi andmetel surma.

India rannavalve püüdis luureandmetele tuginedes kalapaati Pakistani merepiiri lähedal laevade ja kopteritega kinni võtta. Alus oli Gujarati osariigi rannikust 365 kilomeetri kaugusel.

«Paraku lisas paat kiirust ja püüdis merepiiri India poolelt põgeneda. Äge tagaajamine kestis peaaegu tund aega,» ütles kaitseministeerium avalduses.

Paat jäi hoiatuslaskude peale seisma, kuid neljaliikmeline meeskond peitis end trümmi ja pani paadi põlema. Tulekahju põhjustas plahvatuse.

«Pimeduse, halva ilma ja tugeva tuule tõttu ei suudetud paati ega selles olnud inimesi päästa. See põles ja läks 1. jaanuari varastel hommikutundidel seal samas põhja,» märkis avaldus.

Kaitseministeerium ei öelnud otseselt, et paadi meeskond kavandas mõnd seadusevastast tegu, kuid andis mõista, et pardal olnud lõhkeaine osutab kahtlastele plaanidele.

Juhtum meenutab 2008. aasta Mumbai terrorirünnakuid, mille viisid läbi meritsi India finantspealinna saabunud Pakistani islamistid. 60 tundi kestnud aktsiooni käigus sai surma 166 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles