Tänini kehtib vähemalt neli ENSV-aegset seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguseni kehtivad veel mõned ENSV aegsed seadused
Praeguseni kehtivad veel mõned ENSV aegsed seadused Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Justiitsministeeriumis tehtud revisjon näitas, et tänini kehtib vähemalt neli Eesti Nõukogude Sotsialistliku Vabariigi ülemnõukogu poolt või enne Eesti Vabariigi Põhiseaduse jõustumist vastu võetud seadust.

Näiteks on veel täies elujõus Eesti NSV tsviilkoodeksi neli sätet, mis puudutavad hüvitisi töövõimetutele, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kaks paragrahvi on jõus ka ENSV taluseadusest ja need puudutavad taluperemehe õigusi kohalike maavarade kasutamisel ja talude maksuvabastust, samuti kehtivad ENSV seadus Eesti sümboolikast ning enne põhiseaduse jõustumist vastu võetud Eesti Vabariigi seadus riigilipu ja riigivapi kohta.

Justiitsministeeriumi sooviks on õigusselguse huvides tunnistada kehtetuks kõik Eesti NSV ajal vastu võetud seadused, kuid enne tuleb vajalikud regulatsioonid sisse viia põhiseaduse alusel vastu võetud seadustesse.

Ministeerium märgib, et arvestades seda, et põhiseaduse rakendamise seadus on kehtinud peaaegu 18 aastat, võib eeldada, et enamik neist dubleerivad põhiseaduse alusel vastu võetud regulatsioone.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles