Põhjamaade ja Balti riikide välisministrid kohtuvad täna Riias

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Täna ja homme osaleb välisminister Urmas Paet Riias Eesti, Rootsi, Soome, Norra, Taani, Islandi, Leedu ja Läti välisministri kohtumisel, kus välisministrid arutavad Põhjamaade ja Balti riikide koostöö raportit ning koostööd eri maailmapoliitika aspektides.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Põhja- ja Baltimaade välisministrite keskne eesmärk Riias analüüsida riikide ja nende ekspertide poolt koostööraportile esitatuid ideid.

«Ka praeguse koostöö perspektiive analüüsides võib tulla edasisi ettepanekuid kõigis seniplaanitud valdkondades. Olgu selleks siis kaitsekoostöö, arengukoostöö, konsulaarkoostöö, mereseire või mõni muu koostöösuund,» sõnas Paet.

Lisaks koostööraportile on kõne all olukord Afganistanis ja NATO strateegilise kontseptsiooniga seonduv ning ettevalmistused OSCE tippkohtumiseks.

Täna kohtuvad Riias NB8 välisministrite kohtumise raames ka välisministeeriumite poliitikadirektorid, kes räägivad lisaks Põhja- ja Baltimaade koostööle suhetest Türgi, Venemaa ja Idapartnerluse riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles