Kiiev ja separatistid jätkasid läbirääkimisi uue vangivahetuse asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussid pantvangistusest vabaks pääsenud Ukraina sõduritega Borispoli lennuväljal mullu detsembri lõpus.
Bussid pantvangistusest vabaks pääsenud Ukraina sõduritega Borispoli lennuväljal mullu detsembri lõpus. Foto: SCANPIX

Nõndanimetatud Donetski Rahvavabariigi võimud on alustanud Kiieviga läbirääkimisi vangide vahetamise küsimuses, teatasid separatistide võimud pühapäeval.

«Me oleme alustanud ning peame läbirääkimisi vangide vahetamise üle. Mingit konkreetset kuupäeva selleks hetkel määratud ei ole,» sõnas rahvavabariigi inimõigusvolinik Darja Morozova.

Donetski separatistide käes on hetkel 30 Ukraina sõdurit ning Kiievi vangistatud sõjaväelaste arv on tunduvalt suurem, sõnas ta.

Ametniku sõnul on Ukraina relvajõudude käes umbes 220 sõjavangi.

Läbirääkimiste formaat on püsinud samana, millega jõuti 26. detsembril tehtud vahetuseni, väitis Morozova.

Petro Porošenko andis Ukraina kõrgematele julgeolekuametnikele pühapäeval korralduse kiirendada valitsusvägede sõdurite vabastamist venemeelsete separatistide käest.

Ukraina kontaktgrupp - Kiiev, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) ja Venemaa - kogunes viimati 24. detsembril, mil jõuti kokkuleppele vangide vabastamises. Paar päeva hiljem pääses vabadusse 225 separatistide võitlejat ja 146 Ukraina sõjaväelast. Separatistid vabastasid hiljem veel neli Ukraina sõdurit ja neli tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles