Riia: Vene meedia väited Läti spioonist Šiauliais ei vasta tõele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid Leedus Šiauliai lennuväljal.
Lennukid Leedus Šiauliai lennuväljal. Foto: Liis Treimann

Vene uudisteagentuuri TASS veebiküljel edastatud teade, et 31. detsembril võeti Leedus Šiauliai õhuväebaasis spionaažis kahtlustatuna kinni Läti kaitseväe ohvitser, ei vasta tõele ja on eksitav, ütles Läti kaitseministeeriumi kõneisik Kaspars Galkinš BNS-ile.

«Suure tõenäosusega on teade Läti spioonist Šiauliais seotud faktiga, et just äsja algas Läti eesistumine Euroopa Liidus. Kui kinnivõetute seas oleks tõepoolest olnud Läti kaitseväe ohvitser või mõni Läti elanik, siis me teaksime sellest,» ütles Galkinš.

Leedu prokuratuur teatas 31. detsembril, et Leedu õhujõudude ohvitseri kahtlustatakse spionaažis võõrriigi kasuks ja ta võeti vahi alla. Samas teatati veel ühe isiku vahistamisest, kellele kahtlusalune olevat edastanud salastatud infot.

Spionaažis kahtlustatu oli töötanud õhuväebaasis juba kümme aastat ning tema tööülesanded hõlmasid muuhulgas ka lendude ettevalmistamist.

Šiauliai õhuväebaasis teeniva ohvitseri vahistamist kinnitas ka baasi komandör kolonel Vidmantas Raklevičius.

Tegemist oli kolmanda Leedu spionaažijuhtumiga viimase kahe kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles