Rahvaliidu esimees ei tunne erakonnaseadust?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut ja Juhan Aare Rahvaliidu pressikonverentsil. Aare näitab erakonna uue programmi kavandit.
Lauri Vitsut ja Juhan Aare Rahvaliidu pressikonverentsil. Aare näitab erakonna uue programmi kavandit. Foto: Artur Sadovski

Rahvaliidu esimees Juhan Aare rääkis eilsel pressikonverentsil, et tema ettevõttest Eesti Kultuurfilm võib saada erakonna sponsor ja toetaja riigikogu valimiste eel, mis on aga seadusega keelatud, vahendab ERR Uudised.

Erakond maksis nimelt 177 000 krooni Aare osalusega firmale Eesti Kultuurfilm erakonna tegevust kajastavate videote eest ning eile teatas Aare pärast parteisisest sõnasõda, et kuna erakonnal on raha vähe, maksab Kultuurfilm raha tagasi.

Seejärel teatas Aare, et on võimalik, et Eesti Kultuurfilm hakkab Rahvaliidu üheks sponsoriks.

See aga läheb vastuollu erakonnaseadusega, mis lubab parteidel võtta annetusi ja sponsorlust vastu vaid eraisikutelt.

Riigikogu kantselei valimiste osakonna juhataja Mihkel Pilving ütles ERR Uudistele, et seaduse järgi on erakonna vara ja vahendite allikaks ainult põhikirjaga kehtestatud liikmemaksud, eraldised riigieelarvest, eraisikute annetused ning tulu erakonna varalt.

Pilvingu sõnul ei tohi erakond võtta vastu anonüümset või juriidilise isiku annetust.

Sellised annetused tuleb seaduse järgi võimalusel tagasi maksta ning kui see võimalik pole, läheb see raha riigieelarvesse, kus lisatakse järgmisel aastal erakondadele makstava toetuse hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles