Hiinas algatati Nanjingi kompartei peasekretäri suhtes juurdlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanjingi linna parteisekretär Yang Weize.
Nanjingi linna parteisekretär Yang Weize. Foto: SCANPIX

Hiina idaosas asuva Nanjingi linna peasekretäri Yang Weize suhtes alustati juurdlus tõsiste distsiplinaar- ja õigusrikkumiste alusel, teatas Pekingi korruptsiooni-vastane agentuur.

Nanjingi linna parteisekretäri Yang Weize suhtes algatati juurdlus kahtlustatuna tõsistes distsiplinaar- ja õigusrikkumistes, ütles võimupartei distsiplinaarkontrolli keskkomisjon eile hilisõhtul.

Rohkem detaile ei edastatud, kuid üldiselt peetakse taolise süüdistuse all silmas korruptsiooni.

Umbes aasta eest tagantati korruptsiooni tõttu Nanjingi linnapea Ji Jianye ning prokuratuur esitas talle mullu detsembris süüdistuse pistisevõtmises.

Nanjingi linnapea ja kohaliku kompartei aseesimees Ji jäi tööst ilma jaanuaris parteidistsipliini raske rikkumise kahtluse tõttu, kuna selgus, et ta on ise või perekonnaliikmete vahendusel võtnud vastu tohutus koguses raha ja kingitusi.

Kahe juhtumi omavaheline seotus pole veel selge, ütles täna ajaleht China Daily.

Hiina president Xi Jinping alustas jõulist korruptsioonivastast kampaaniat 2012. aasta lõpul ja siiani on karistuse saanud juba 74 000 inimest.

President lubas kohe alguses, et sihtmärkideks on nii kärbsed ja ka tiigrid ning kedagi ei säästeta.

Analüütikute hinnangul mõjutab korruptsiooni-vastast võitlust ja selle alusel süüdistuste esitamist tugevalt päevapoliitika.

Reedel teatas Peking, et ametist vabastati Hiina üks neljast abivälisministrist Zhang Kunsheng ning tema suhtes algatati uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles