Ossinovski möönab, et tasuta koolilõunat saab pakkuda vaid koostöös omavalitsustega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridusminister Jevgeni Ossinovski (SDE) tõdes, et tasuta koolilõunat saab gümnasistidele pakkuda vaid koostöös kohalike omavalitsustega.

See, millised omavalitsused maksavad lisatoetust gümnasistide koolilõunaks ja millised mitte, peaks selguma järgmise kuu algul, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset Kaamerat».

«Riik saab omalt poolt eraldada koolilõuna toetust ja kohalik omavalitsus saab sinna juurde pannes ka tasuta koolilõuna tagada. Juhul, kui seda ei soovita teha, siis tuleb ka kohalikele inimestele põhjendada, et on leitud teisi prioriteete ja seetõttu otsustati mitte toetada tasuta koolilõunat ja suunata raha kuskile mujale,» rääkis minister.

Omavalitsuste hinnangul võeti seadusemuudatus vastu nii hilja, et eelarve oli selleks hetkeks juba koos ja seepärast ei saanud nad lisatoetust sisse kirjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles