BBC: Prantsusmaal külvab pahameelt surnud mustlasbeebi juhtum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wissous' linna kalmistu.
Wissous' linna kalmistu. Foto: SCANPIX

Väidetavalt keeldus ühe Prantsuse linna meer laskmast matta roma last linna surnuaiale ning nüüd maetakse beebi kõrvallinna kalmistule.

Beebi maetakse Pariisist lõunas asuvas Wissous’ linnas, kuna väidetavalt oli Champlan’i linn sellest keeldunud, kirjutab BBC. Eile eitas Champlan’i linnapea toimunut, kuid juhtum oli juba endale tõmmanud avaliku tähelepanu.

Prantsuse peaminister nimetas juhtunut solvanguks Prantsusmaale ja inimõigustega tegelev amet teatas, et alustab uurimist.

Tüdruk sündis oktoobri keskel ja suri 26. detsembril imikute äkksurma sündroomi tõttu. Champlan’i linna konservatiivist linnapea Christian Leclerc keeldus väidetavalt laskmast beebi surnukeha linna kalmistule matta.

Ajaleht Le Parisien kirjutas, et linnapea oli keeldumist põhjendanud sellega, et linna hauakohad on lõppemas ning sellises olukorras antakse eelõigus nendele, kes maksavad kohalikke makse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles