New Yorgi politseinikud pöörasid kolleegi matustel linnapeale selja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politseinikud avaldasid eile  kolleegi matustel seljapööramisega oma arvamust.
New Yorgi politseinikud avaldasid eile kolleegi matustel seljapööramisega oma arvamust. Foto: SCANPIX

New Yorgi linna politseinikud tulid eile tuhandete kaupa kolleegi matustele, kes tulistati möödunud kuul surnuks. Matustel võttis sõna ka New Yorgi linnapea Bill de Blasio, kuid tema kõne ajal pöörasid sajad politseinikud talle protesti märgiks selja. Eelnevalt oli linna politseiülem palunud neil end tagasi hoida.

Žesti taga on pettumus ja viha, mida politseinikud de Blasio suhtes tunnevad, nende hinnangul pole linnapea suutud neid politseivastaste protestide laine ajal piisavalt toetada, teatab uudisteagentuur Reuters.

«New York on oma varajastest hetkedest alates olnud üks tolerantsemaid linnasid, kuid alati on olnud hetki, mil see harmoonia on proovile pandud,» sõnas de Blasio oma kõnes. «Pühendugem taas ühise mõistmise ja harmoonias elamise ülevatele tavadele,» lisas ta.

32-aastane Wenjian Liu tulistati surnuks 20. detsembril. Mustanahaline ründaja, kes oma väitel tahtis Fergusonis maha lastud kahe relvastamata mustanahalise nooruki eest kätte maksta, tappis laskudega ka samas politseiautos istunud 40-aastase Rafael Ramose.  

Foto: Julio Cortez/AP

Wenjian Liu matused eile New Yorgis. Foto: Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles