Navalnõi ei kavatse täita koduaresti nõudeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia ja Aleksei Navalnõi.
Julia ja Aleksei Navalnõi. Foto: SCANPIX

Vene opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi teatas täna, et ei kavatse enam täita koduaresti tingimusi.

«Saan kõigest aru ning pärast seda, kui lõppes tähtaeg mulle kohtuotsuse teksti üleandmiseks, käitun vastavalt seadusele ja oma juriidilisele teadlikkusele. Keeldun allumast oma ebaseadusliku koduaresti tingimustele,» kirjutas Navalnõi blogis.

Navalnõi peab koduaresti ebaseaduslikuks, kuna tema kohtuasjas on otsus juba langetatud.

«Karistusseadustiku kohaselt saab sääraseid tõkendeid rakendada üksnes kahtlusaluste suhtes. Zamoskvoretski kohus leidis ka ise, et minu suhtes ei saa koduaresti rakendada ning saatis vanglaametile kaebuse tagasi,» ütles Navalnõi, kes kõrvaldas demonstratiivselt elektroonilise käevõru ja postitas selle foto suhtlusvõrgustiku Twitter kontole.

Opositsioonijuht kinnitas siiski, et ei kavatse Moskvast lahkuda ning liigub vaid kodu ja töö vahet ning vabal ajal koos perekonnaga.

Moskva Zamoskvoretski kohus mõistis Aleksei Navalnõi 30. detsembril süüdi kelmuses ning määras talle kolme ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistuse. Navalnõi vend Oleg mõisteti samas süüasjas kolmeks ja pooleks aastaks reaalselt vangi.

Prokurör nõudis kohtult Navalnõi süüdimõistmist kohtuasjas, mis puudutab Prantsuse kosmeetikafirma Yves Rocher' Vene tütarettevõttelt 26 miljoni rubla väljapetmist ja rahapesu. Yves Rocher on teatanud, et ei ole ole Navalnõi tegevuse tõttu kahju kandnud.

Kolme aasta eest president Vladimir Putini vastaseid meeleavaldusi juhtinud aktivist on olnud alates veebruarist koduarestis. Hiljuti pikendas kohus tema koduaresti 15. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles