USA ja liitlaste lennukid ründasid Süürias ISi positsioone 14 korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi-Süüria piiri lähistel asuva Kobane linna kohal kerkivad pidevalt õhurünnakute tekitatud suitsusambad.
Türgi-Süüria piiri lähistel asuva Kobane linna kohal kerkivad pidevalt õhurünnakute tekitatud suitsusambad. Foto: SCANPIX

USA ja liitlaste sõjalennukid on alates pühapäeva hommikust korraldanud Süürias pühasõdalaste positsioonidele 14 õhurünnakut, muuhulgas on rünnatud naftatoru, teatasid Ühendriikide relvajõud esmaspäeval.

Washingtoni juhitava koalitsiooni lennukid andsid õhulöögid sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonidele Deir Ezzori linna lähistel, kuus õhulööki anti viie toornafta kogumispunkti pihta, rünnati ka naftatoru, soomusmasinaid ja laevakonteinerit, teatas USA sõjavägi avalduses.

ISiga võitlev rahvusvaheline koalitsioon üritab häirida rühmituse toornafta transporti, rünnates Süürias regulaarselt ISi naftatöötlustehaseid, tsisternautosid ja ajutisi naftahoidlaid.

IS on teeninud toornafta ebaseadusliku müügiga suurt tulu. Rühmituse sissetulekuallikad on veel lunaraha, antiikesemete smugeldamine ja riisumine aladel, mida see kontrollib.

Koalitsioon korraldas pühapäeval veel kaheksa õhurünnakut Türgi piiri lähedal asuva Kobane linna ümbruses, võttes sihikule ISi väed, mis on alates septembrist Süüria kurdidega linna pärast lahingut pidanud.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas varem, et kurdide kontrolli all on 80 protsenti linnast.

Iraagis korraldasid liitlased pühapäeval ISi vastu kuus õhurünnakut.

USA alustas ISi vastaseid õhurünnakuid Iraagis 8. augustil ja Süürias 23. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles