Pildid: Paides päästeti põlevast korterist inimene

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

Esmaspäeva õhtul puhkes Paides asuva puumaja ühes korteris tulekahju, ent tänu päästjate kiirele reageerimisele päästeti vanem naine tulesurmast.

Häirekeskusele teatati esmaspäeval kell 22.32, et Paide linnas Tallinna tänaval tuleb maja number 32 ühest korterist suitsu ja on kuulda seal elava naise häält.

Sündmuskohale jõudnud Paide päästekomando päästjad panid kohe selga suitsusukeldumise varustuse ja läksid korterisse. Sealt leiti teadvuseta vanem naine, kes toodi seejärel majast välja ja anti üle meedikutele. Naisele anti hapnikku ja pärast turgutamist tuli ta kiirabiautos teadvusele ning ta viidi Järvamaa haiglasse.

Puidust elumaja korteris põles ahju ümber olnud praht, kaks seina ja lagi. Päästjate hinnangul avastasid naabrid selle tulekahju viimasel hetkel, sest loetud minutid hiljem oleks tulekahju olnud juba palju kaugemale arenenud.

Päästeamet tuleb inimestele meelde, et ahju ümbrus ja ahjuukse esine peab olema puhas ning selle lähiümbruses ei tohi olla kergesti süttivast materjalist esemeid. Tulekahju kiireks avastamiseks on oluline paigaldada koju suitsuandur ning igaühe kohustus on tagada selle töökorras olek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles