Vargad viisid Mark Twaini hauamonumendilt pronksreljeefi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Twaini hauamonument New Yorgi osariigis Elmiras Woodlawni surnuaial
Mark Twaini hauamonument New Yorgi osariigis Elmiras Woodlawni surnuaial Foto: tripadvisor.com

Vargad viisid USAs New Yorgi osariigis Elmiras Woodlawni surnuaialt kirjanik Mark Twaini, kodanikunimega Samuel Langhorne Clemensi hauamonumendilt pronksreljeefi.

Politsei sõnul langes varaste kätte kirjaniku nägu kujutav reljeef, mille suurus on 30 korda 30 sentimeetrit, edastab AP.

See võidi viia millalgi jõulude ja aastavahetuse vahelisel ajal.

Reljeefi kadumist märkas üks Woodlawni surnuaeda külastanud isik, kes sellest surnuaia haldajale teatas. Haldaja edastas teate politseile.

3,6-meetrisel graniidist monumendil on ka Mark Twaini kontsertpianistist väimehe Ossip Gabrilowitschi  mälestusreljeef, kuid seda ei oldud puudutatud.

Mark Twain sündis 30. novembril 1835 ja suri 21. aprillil 1910. Ta on maetud New Yorgi osariiki Woodlawni surnuaiale oma naise Olivia Langdoni perekonna matmispaika.

Twaini tütar Clara püstitas oma isale ja abikaasale mälestusmärgi, millel on Elmira kunstniku Enfred Andersoni pronksreljeefid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles