USAs algas kohus Bostoni maratoni pommirünnaku korraldaja üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnajev
Džohhar Tsarnajev Foto: SCANPIX

USAs algas eile kohus tunamullu Bostoni maratoni finišipaigas pommiplahvatuse korraldamises süüdistatava tšetšeeni päritolu Džohhar Tsarnajevi üle.

Tsarnajevit (21) ootab föderaalkohtus süüdimõistmise korral surmanuhtlus.

2013. aasta 15. aprilli pommirünnak oli rängim terroriakt Ühendriikide pinnal alates 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutest. Selles sai surma kolm ja vigastada 264 inimest.

Kohtuprotsess algas vandekohtunike väljasõelumisega.

Kohtunik George O'Toole luges eile Tsarnajevile lühidalt ette talle esitatud süüdistused. Kohtuistungil viibis ka 200-250 potentsiaalset vandekohtunikku, kellest valitakse välja 12.

Tsarnajevile on esitatud 30 süüdistust, muuhulgas süüdistatakse teda massihävitusrelva kasutamise läbi surma põhjustamises ning avalikus kohas rünnaku korraldamises.

Ta ei ole üheski süüdistuspunktis end süüdi tunnistanud.

«See, mida teil vaja läheb, on pühendumine õiglusele,» ütles O'Toole, rõhutades õiglase ja erapooletu vandekohtu vajadust.

Ta andis potentsiaalsetele vandekohtunikele juhise mitte kellegagi kohtuasja arutada, sellest ajalehtedes lugeda või hankida selle kohta Google'ist või sotsiaalmeediast informatsiooni.

Džohhar Tsarnajev korraldas rünnaku oma vanema venna Tamerlaniga, kes hukkus tulevahetuses politseiga paar päeva hiljem. Džohhar võeti pika inimjahi tulemusena kinni, kuid sai põgenemiskatsel tõsiselt vigastada.

Kohtuniku sõnul esinevad kostja ja hageja avasõnaga 26. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles