Prantsuse vangid ilutsesid Facebookis selvefotodega endast, rahast ja narkootikumidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Les Baumettes'i vangla sisevaade.
Les Baumettes'i vangla sisevaade. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal alustati uurimist küsimuses, kuidas said selle riigi ühe kurikuulsama vangla asukad tema endast selfie’sid narkootikumide, raha ja muu säärase kraamiga ning postitada fotod ka Facebooki.

Facebooki leheküljele «Naeru suremine Baumettes’is» postitati kümneid Lõuna-Prantsusmaal Marseille’is asuva Les Baumettes’i vangla kinnipeetavate enesefotosid. Neil lehvitasid vangid raha ja trellide taga keelatud mobiiltelefonidega, samuti näitasid narkootikume oma vanglavoodil.

Prantsusmaa vanglate ameti juhi Philippe Perroni sõnul alustati uurimist kohe, kui see Facebooki leht avastati. Lehekülg on loodud väljaspool vanglat. Selle loojat, kes on praeguseks oma kätetöö kustutanud, veel leitud pole.

Fotode ilmumine on pahandanud vanglaametnike ametiühinguid. Nende sõnul on tegu märgiga personalipuudusest ja sellest tingitud olemasolevate töötajate ületöötamisest, samuti sellest, kuidas vanglad lasevad kinnipeetavail karistamatult reegleid rikkuda.

1200 vangi kinnihoidmiseks ehitatud Les Baumettes hoiab praegu trellide taga 1800 inimest. 2005. aastal arvustas Euroopa Nõukogu sama kinnipidamisasutust selle napilt inimväärikust tagavate tingimuste pärast. Mullu jaanuaris aga õnnestus ühel sealsel kinnipeetaval raudkangi abil hoida mitu tundi pantvangis vangla direktorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles