Erdoğan: EL peaks võitlema islamifoobiaga, mitte Türgit õpetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Euroopa Liit peaks võitlema vaenuga islami vastu, mitte andma Türgile õppetunde demokraatiast, ütles Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.

«On kahetsusväärne, et EL püüab anda Türgile õppetundi, selle asemel et püüda võidelda selle ees seisvate tõsiste ohtudega,» ütles Erdoğan pöördumises riigi diplomaatidele, lisades, et ühenduses on kasvanud rassism, diskrimineerimine ja islamivastasus. «Islamifoobia, millele me pidevalt tähelepanu juhime ja mille eest hoiatame, kujutab Euroopas tõsist ohtu,» lisas riigipea.

«Kui teemaga täna tõsiselt ei tegeleta ja kui populism võtab Euroopa poliitikud pantvangi, satuvad ELi ja euroopalikud väärtused kahtluse alla.»

Tema sõnul peaks ühendus oma poliitika Türgi suunal üle vaatama, pannes euroliidule muu hulgas süüks viivitamist Türgiga peetavatel liitumisläbirääkimistel.

Ka kuulutas Erdoğan uue ja eneseteadliku Türgi sündi, hoiatades suursaadikuid lääne valeliku meediakampaania eest, mis kujutab Türgit riigina, kus rikutakse demokraatlikke väärtusi.

«Nad (lääne meedia – toim) ei ole ausad, nad pole siirad. Nad istuvad meie kõrvale ja räägivad meiega. Me anname neile vajalikud vastused. Me näitame neile dokumente, kuid kõigest sellest hoolimata lähevad nad oma teed,» ütles Erdoğan, kelle sõnul ei tohiks suursaadikud seetõttu aga mingeid järeleandmisi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles