Riia: sanktsioone Moskvale võidakse olukorra paranedes kergendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkevičs
Läti välisminister Edgars Rinkevičs Foto: SCANPIX

Venemaale kehtestatud sanktsioonide kergendamiseks oleks alust, kui olukord Ukrainas hakkaks paranema, sõnas Läti välisminister Edgars Rinkēvičs täna.

«Kui olukord hakkaks paranema, oleks kindlasti alust teatavaks sanktsioonide kergendamiseks. Niikaua, kui seda juhtunud pole, jätkatakse selle poliitilise meetmega,» ütles välisminister, kommenteerides oma iga-aastast välispoliitika aruannet.

Läti välisminister läheb peagi visiidile Moskvasse. Rinkēvičsi sõnul on reis seotud Läti Euroopa Liidu eesistumisega ning visiidi üksikasjad arutatakse läbi ELi välisasjade nõukogu ja idapartnerlusprojektiga. Samuti otsitakse visiidil lahendusi pingetele, mis on seotud Ukraina, Moldova ja Gruusia vabakaubanduslepetega.

«Lisaks tegeletakse Läänemere julgeoleku küsimusega. Teame, et pinged on kasvanud seoses teatavate õhuruumijuhtumitega. Loomulikult arutame [võimalusi], kuidas neid pingeid leevendada,» sõnas välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles