Istanbuli enesetapurünnaku eest võttis vastutuse marksistlik rühmitus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi julgeolekutöötajad eile Istanbulis.
Türgi julgeolekutöötajad eile Istanbulis. Foto: SCANPIX

Eile Türgi suurimas linnas Istanbulis asuvas politseijaoskonnas toimunud enesetapurünnaku korraldamise eest võttis vastutuse marksistlik rühmitus Revolutsiooniline Rahvavabastusliikumine (DHKP/C).

Rünnakus said surma 20ndates eluaastates ründajast naine ja politseinik. Vigastada sai veel üks politseinik. DHKP/C teatel oli ründajaks nende rühmituse liige Elif Sultan Kalsen.

DHKP/C teatel oli rünnak kättemaks mullu märtsis surnud teismelise Berkin Elvani eest, kes suri valitsusvastasel meeleavaldusel väidetavalt politsei põhjustatud vigastustesse. Rünnaku eesmärgiks oli aga tuletada valitsevale Õigluse ja Arengu Parteile (AKP) meelde viimasega seotud korruptsioonijuhtumeid, lisas rühmitus.  

Türgi võimud süüdistavad alates 1970ndatest tegutsevat DHKP/Cd kümneid inimelusid nõudnud rünnakutes ning on rühmituse kuulutanud terroriorganisatsiooniks. Sama on teinud ka Euroopa Liit ja USA.

DHKP/C seisab vastu Türgi NATO-liikmesusele. Seejuures on rühmituse rünnakute sihtmärgid olnud enamasti sõjalised ja poliitilised. Näiteks on rünnakute käigus tapetud erukindraleid, endine justiitsminister, kuid ka tuntud ärimees. 2013. aastal tappis rühmitus aga USA Ankara saatkonna turvatöötaja.  

Sama rühmituse kinnitusel korraldasid nemad ka 1. jaanuaril Istanbuli Dolmabahce palee juures toimunud nurjunud granaadirünnaku, mis ühtki inimelu ei nõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles