Autovarguste hulk väheneb

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW X5
BMW X5 Foto: BMW

Automarkidest ihaldasid vargad möödunud, 2014. aastal enim küll Volkswagenit, kuid professionaalsest kuritegevusest lähevad need autod kaarega mööda. Valdavalt on tegu vanemate ja väheväärtuslike Volkswagenitega, mida juba aastaid varastatakse eesmärgiga hankida varuosi.

Ainsaks tõsisemaks väljakutseks politseile professionaalse kuritegevuse mõistes on autovarguste valdkonnas nelja kuni kuue aasta vanuste uuemat tüüpi BMWde vargused. Mudeliteks X5, X6 ja 5. seeria sõiduautod. Need on autod, mille käivitamiseks vajavad vargad eritehnikat.

On aimatav, et 20 sellise auto (üheksa Tallinnast, seitse Tartust ja neli Pärnust) mulluse varguse taga on n-ö külalisesinejad teistest Baltimaadest. Kriminaalpolitsei on nende inimeste Eesti reidide monitoorimisega püsivalt ametis ja üldjuhul korraldavad külalisesinejad siia keskeltläbi kuus ühe reidi. Soodsate asjaolude kokkulangemisel ei kohkuta tagasi mitme auto vargusest, mis esimesel võimalusel üle Eesti piiri toimetatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles