Mihkelson: terror Pariisis puudutab meid kõiki

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamine Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses nõudis inimelusid ja tõi kaasa suure politseioperatsiooni.
Tulistamine Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses nõudis inimelusid ja tõi kaasa suure politseioperatsiooni. Foto: SCANPIX

Parlamendi väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul kinnitab Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses korraldatud terrorirünnak, et Euroopa julgeolek on üha suurema surve all.

Mihkelsoni sõnul on ohvriterohke terrorirünnak Pariisis rünnak otse Euroopa vabaduste ja väärtuste südamesse. «Terror Pariisis puudutab meid kõiki, sest sellega püütakse kahtluse alla seada vaba maailma väärtused ja põhimõtted,» ütles ta riigikogu pressiteenistuse teatel.

Tema sõnul kinnitab barbaarne külmavereline massitapmine Pariisis kahjuks teadmist, et Euroopa julgeolek on üha suurema surve all. «Seejuures on Euroopa ühisele julgeolekule kujunenud suurimateks väljakutseteks üha kiiremini leviv ja riigipiire eirav islamiäärmuslus ning samas hoogu koguv Venemaa revisionism,» lausus ta.

Mihkelsoni sõnul pole Euroopal juba ammu olnud sedavõrd keerulist naabrust. Tema hinnangul on parim lahendus tugevdada Euroopa Liidu ühist välis- ja julgeolekupoliitikat, keskendudes sealjuures ammu uuendamist ootava Euroopa julgeolekustrateegiale.

Pariisi terrorirünnakule reageeris ka Stenbocki maja, kinnitades Facebookis, et Eesti mõistab rünnaku hukka. «Sellisele vägivallale ei ole mitte mingisugust õigustust. Oleme mõtetes Prantsusmaaga,» lisas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Twitteris edastas oma Prantsusmaa kolleegile ja kogu Prantsusmaale kaastundeavalduse välisminister Keit Pentus-Rosimannus, öeldes, et meie mõtted on ohvrite ja nende peredega.

Hilisemas pressiteates mõistis Pentus-Rosimannus Euroopa väärtuste ja ajakirjandusvabaduse vastu suunatud barbaarse terrorirünnaku hukka. «Avaldame sügavat kaastunnet hukkunute lähedastele ning soovime kiiret paranemist vigastatutele. See kohutav tragöödia on šokeeriv ja dramaatiline ning ei jäta kedagi puudutamata,» lausus ta.

Relvastatud inimesed avasid täna tule Prantsusmaa nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses, tappes vähemalt 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles