Ilves avaldas Prantsusmaale terrorirünnaku pärast kaastunnet

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves saatis täna Prantsusmaa presidendile François Hollande'ile Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses korraldatud terrorirünnaku järel kaastundeavalduse.

Ilves kirjutas, et teda vapustas hingepõhjani täna Pariisi Charlie Hebdo toimetuses toimunud ohvriterohke terroriakt. «Me peame olema otsusekindlad ja ühtsed oma väärtuste – millesse kuulub lahutamatult sõna- ja arvamusvabadus – kaitsel, nagu ka vastu seismisel kurjusele, vihkamisele ning sõnavabadust eitavale vägivallale,» märkis ta.

Ilvese sõnul leinab Eesti koos vägivallateos hukkunute lähedaste ja sõpradega. «Meie lootus on haavatute ja nende peredega. Eesti on oma mõtetes neil raskeil päevil Prantsusmaa kõrval,» lisas president.

Ohvrite lähedastele ja prantsuse rahvale avaldas kaastunnet ka peaminister Taavi Rõivas. Tema sõnul mõistab Eesti tänase terroriakti karmilt hukka.

«Terrorism kujutab tõsist ohtu kogu Euroopa julgeolekule, meie demokraatlike ühiskondade väärtustele ning eurooplaste õigustele ja vabadustele. Meediaväljaandes aset leidnud terroriakt on ebainimlik rünnak sõnavabaduse vastu,» ütles ta valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel.

Samuti avaldas oma Prantsusmaa kolleegile terrorirünnaku pärast kaastunnet välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

Relvastatud inimesed avasid täna tule Prantsusmaa nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses, tappes vähemalt 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles