Põlvas hukkus tulekahjus inimene

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul puhkes tulekahju Põlvas asuva maja korteris, kust toodi välja kaks kannatada saanud meest, kellest üks suri saadud vigastustesse teel haiglasse. Kolmas korteris viibinud mees, kes pääses vigastusteta, aidati korterist välja enne päästjate sündmuskohale jõudmist.

Täna kell 18.00 teatati häirekeskusele, et Põlva linnas Uuel tänaval põleb teise korruse korteris prügi. Kohale saadeti päästjad Põlva ja Võru päästekomandost, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Päästjate saabudes tuli viiekorruselise kortermaja teise korruse korteri purunenud akendest suitsu. Avatud oli ka korteri uks, kust levis suits maja trepikotta, mis takistas ka ülemistes korterites viibinud inimestel hoonest väljuda.

Koheselt sisenesid kaitsevarustuses päästetöötajad põlevasse korterisse ja kell 18.14 toodi korterist välja tulekahjus kannatada saanud keskealine mees, kes anti üle kiirabile. Paari minuti pärast leiti korterist veel üks kannatanu, kes suri saadud vigastustesse teel haiglasse.

Kohapeal selgus, et korteris viibis põlengu ajal ka kolmas mees, kes pääses vigastusteta. Tema aidati korterist välja enne päästjate saabumist.

Põleng saadi kontrolli alla kell 18.21. Seejärel alustati hoone trepikoja ja korterite tuulutusega, mille käigus paluti ka ülemiste korruste korterite elanikel ajutiselt kodudest lahkuda. Kui ruumid olid üle kontrollitud ja suits ruumidest välja juhitud, lubati elanikud tagasi kodudesse.

Tulekahju tagajärjel sai tulekahjustusi põlenud korteri üks tuba ning suitsukahjustusi kogu korter. Korteris puudus ka töökorras suitsuandur. Õnnetuse täpsemad asjaolud ja tekkepõhjused selgitab uurimine.

Päästeamet juhib tähelepanu, et igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab ja traagilised tagajärjed ära hoiab.

Tulekahjudes on sel aastal Eestis hukkunud 5 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles