AFP: noorim satiirilehe rünnakus kahtlustatav andis end ise politsei kätte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei rünnakupaigas
Prantsuse politsei rünnakupaigas Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Pariisis toimus eile rünnak satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetusse, kus hukkus 12 inimest ning paarkümmend sai vigastada. 

Uudisteagentuuri AFP teatel olid rünnaku taga kolm noort meest – 32- ja 34-aastased Pariisis elavad vennad ning 18-aastane Reimsi noormees.

Uurimisele lähedal seisva allika andmetel andis noorim kahtlusalune end ise politsei kätte pärast seda kui ta nägi sotsiaalmeedias oma tagaotsimisteadet.

Politsei korraldas ööl vastu tänast kaks suurt politseioperatsiooni kahtlusaluste tabamiseks. Üks neist toimus Reimsis, teine  Charleville-Mézièresis. Selles osales rohkem kui 3000 politseinikku.

Prokuratuuri sõnul ei saadud 18-aastast isikut siiski nende käigus kätte.

Prokuratuuri teates seisab, et noor mees saabus ise Pariisist 200 kilomeetri kaugusel asuva Charleville-Mézièresi politseijaoskonda. Ta tutvustas end ning ta arreteeriti.

Eile õhtuse seisuga ei oldud veel tabatud kahte kahtlusalust venda, kellest avaldati fotod. Korrakaitsjate kinnitusel on tegemist ohtlike relvastatud isikutega.

Politsei palus nende tabamiseks kodanike abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles