Le Monde: üks kahtlusalune on varem džihadismis süüdi mõistetud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cherif Kouachi (vasakul) ja Said Kouachi
Cherif Kouachi (vasakul) ja Said Kouachi Foto: SCANPIX

Prantsuse lehe Le Monde andmetel on üks eile Pariisis satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetuses korraldatud veretöös kahtlustatavatest varem džihadismis süüdi mõistetud.

Terroris kahtlustavatest on kõige tuntum Cherif Kouachi, tal on Prantsusmaa kodakondsus ning ta kasutab nime Abu Issen.

Prantsuse kohus määras 2008. aastal Kouachile kolme aasta pikkuse vanglakaristuse džihadistide värbamise ja saatmise eest Iraaki.

Aastatel 2005 – 2006 kandis ta ekstreemismi eest karistust  Fleury-Merogisi vanglas.

Kõik kahtlusalused on Alžeeria taustaga. Vennad Kouachid on sündinud Prantsusmaal Pariisis. Mehed teatasid ühe pealtnägija sõnul enne rünnakut, et neil on seos Jeemeni Al-Qaedaga, kuid ametlikult ei ole seda kinnitatud.

Cherif Kouachi on 32-aastane. Ta sündis 29. novembril 1982. Tema vanem vend Said Kouachi on 34-aastane ning tema sünniaeg on 7. september 1980.

Kolmikust noorim on 18-aastane Hamid Mourad, kes andis end eile hilisõhtul Charleville-Mézièresis politsei kätte.

Prantsuse politsei avaldas Cherif ja Said Kouachist fotod. Vennad on seni tabamata.

France24 teatel ei ole ükski terrorirühmitus siiani rünnaku eest vastutust võtnud, ent nii Al-Qaeda kui Islamiriigi nime kasutavad äärmuslased on seda sotsiaalmeedias kiitnud.

Jeemeni Al-Qaeda muutis oma nime mõne aasta eest Araabia poolsaare Al-Qaedaks ning on korda saatnud mitmeid terrorirünnakuid Jeemenis ja kavandanud ka USA saatkondade ründamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles