Prantsuse peaminister: inimjahi käigus on kinni peetud mitu inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine politseioperatsioon.
Öine politseioperatsioon. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls teatas täna hommikul, et võimud on inimjahi käigus eile terrorirünnaku toime pannud kahtlustatavate tabamiseks kinni pidanud mitu inimest.

Siseminister Bernard Cazeneuve täpsustas raadiointervjuus, et kinnipeetuid on seitse.

«Öösel peeti kinni mitu inimest,» ütles Valls raadiojaamale RTL, lisades, et kaks kahtlustatavat - Cherif Kouachi (32) ja Said Kouachi (34) - olid luureteenistustele teada ja neil hoiti enne terrorirünnakut kahtlemata silm peal.

Anonüümsust palunud kohtuallika teatel on kinni peetud seitsme inimese seas nii mehi kui naisi ning nad kõik on kahtlusalustele lähedalseisvad isikud. 

Eile ründas Pariisi kesklinnas satiirilehe Charlie Hebdo toimetust kolm maskides meest, tappes 12 inimest.

Politsei avaldas politsei avaldas täna varahommikul Cherif Kouachi ja Said Kouachi fotod ja hoiatas, et vennad on tõenäoliselt relvastatud ja ohtlikud.

Veidi enne seda kinnitas juhtumi uurimisele lähedalseisev allikas, et terrorirünnaku noorim kahtlusalune Hamid Mourad (18) andis alla ja on vahistatud.

Cherif Kouachi mõisteti 2008. aastal koos kuue kaaslasega kolmeks aastaks vangi seotuse tõttu võrgustikuga, mis tegeles võitlejate saatmisega Iraaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles