Valitsus kinnitas Eesti-Vene piiri koordinaadid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir.
Eesti-Vene piir. Foto: Marko Saarm

Valitsus kiitis heaks eelnõu, mis kehtestab Eesti ja Venemaa vahelise välispiiri maismaaosal ajutise kontrolljoone koordinaadid.

Kuna Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahel on piirileping ratifitseerimata, käsitatakse piirijoont, mis eraldab riikide jurisdiktsioonile alluvat territooriumi, ajutise kontrolljoonena, selgitas siseminister Hanno Pevkur.

«On raske hetkel ette näha, et piirileping Venemaaga lähiajal ratifitseeritud saab, mistõttu on äärmiselt oluline, et piiri kontrolljoone kulgemine ka valitsuse poolt selgelt fikseeritud oleks,» rõhutab siseminister Pevkur. 

Hanno Pevkur lisas, et kindlasti parandab koordinaatide kindlaksmääramine oluliselt ka tahtlikult toime pandud piiriüleste süütegude ennetamist ja avastamist. Samuti muutub õiguslikult selgemaks piiririba puhastamise ja hooldamisega seotud tegevus ning paraneb riigipiiri valvamise ja kaitsmise ning tahtlikult toimepandud piiriüleste süütegude kohtueelse menetluse kvaliteet.

Määruse lisades esitatud koordinaadid ei ole otseselt seotud 18. veebruaril 2014. a allkirjastatud Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahelise Eesti-Vene riigipiiri lepinguga, kuigi riigipiiri lepingus kirjeldatud joon kattub praegu valvatava joonega umbes 90 protsendi ulatuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles