Endine CIA juht osutas Pariisi terroristide rünnaku viimistletusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetusavaldus hukkunutele ja meediale Marseille'is.
Toetusavaldus hukkunutele ja meediale Marseille'is. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine direktor Michael Hayden ütles täna, et rünnak Prantsuse satiirilehele näitab, kui kõrgele tasemele on terrorismile kalduvad rühmitused tõusnud.

Satiirilehe Charlie Hebdo toimetust rünnates 12 inimest maha lasknud mehed paistsid end oma nahas väga mugavalt tundvat, ütles Hayden NBC saates «Today». Tema sõnul oli see uue žanri rünnakute tipp.

Endine luurejuht avaldas arvamust, et terrorirühmitused tõmbavad haaret koomale ning keskenduvad pigem väiksematele sihtmärkidele ja kiiremale tegutsemisele. Viimase aja rünnakute heaks näiteks on autodest tulistamised ja juhtumid nagu 2010. aasta autopommivandenõu New Yorgi Timesi väljakul.

Suuremad ja arvukamate ohvritega rünnakud nõuavad pikemat planeerimist ja neid on ka õiguskaitseorganitel kergem tuvastada ja nurjata, seletas ta.

Ka Prantsuse julgeolekurganite sõnul viitab meeste tegutsemislaad heale väljaõppele ja põhjalikule ettevalmistusele. Videokaadritest on näha, et nad oskavad relva kasutada, ei tulista huupi, ei kõhkle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles