Toomla: Kesk mõelgu tõsiselt Reformiga vahe vähendamisele

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Värsket erakondade populaarsusküsitlust kommenteerinud politoloog Rein Toomla sõnul tuleb Keskerakonnal hakata tõsiselt mõtlema Reformierakonnaga sissekärisenud vahe tagasitegemisele.

Tooma meenutas Kuku raadio saates «Nädala tegija», et alates eelmistest parlamendi-valimistest on Reformi- ja Keskerakond püsinud enam-vähem sama pulga peal, ent poole aastaga on valitsuspartei hakanud eest ära libisema.

Erakondi lahutavad 14 protsenti on politoloogi sõnul juba väga suur vahe ning Keskerakond peab hakkama väga tõsiselt selle tagasitegemisele mõtlema, Reformierakond aga edumaa hoidmisele mõtlema.

Toomla spekuleeris ka, et kui sarnase vahega minnakse vastu valimistele, pole võimatu ka, et Reformierakonna praegu 39 protsendine toetus kasvab valimiste järel partei ainuvõimuks.

Erakondade reitingu edetabelis kindlalt juhtiv Reformierakond kasvatas oma edu ka augustis, mil 39 protsenti parteieelistust omavatest inimestest lubas anda oma hääle just neile, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles