Briti julgeolekuteenistuse juht: Süüria Al-Qaeda plaanib läänes terrorirünnakuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Parker
Andrew Parker Foto: SCANPIX

Suurbritannia julgeolekuteenistuse (MI5) juht Andrew Parker sõnas eile, et Al-Qaeda Süüria haru plaanib läänes ulatuslikke terrorirünnakuid.

Parkeri arvates on džihadistide sihtmärkideks kuulsad vaatamisväärused ja ühistranspordikeskused, kuna neis paikades on alati palju inimesi, edastab YLE.

Parker peab rünnakut Suurbritannias üsna tõenäoliseks.

«Meie andmetel plaanib Süürias Al-Qaeda grupeering lääneriikides terrorirünnakuid, mis nõuaks palju ohvreid,» sõnas Parker oma ootamatus esinemises.

Viimati oli ta avalikkuse ees 2013. aasta oktoobris.

Parkeri sõnul on MI5 viimastel kuudel saanud jälile kolmele terroriplaanile, mis puudutavad Suurbritanniat.

MI5 juht nimetas Pariisis satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetusse tehtud rünnakut «kohutavaks meeldetuletuseks, et meid tahetakse haavata» ning ta lisas, et Süüria sündmuste tõttu on terrorioht muutunud aina suuremaks ja keerulisemaks.

Meedia teatel oli Parkeri kõne plaanitud juba enne seda kui Charlie Hebdo vastu rünnak tehti.

Prantsuse politsei edastas, et rünnaku taga olid kolm noort meest, kellest noorim 18-aastane andis end vabatahtlikult politsei kätte. Ülejäänud kahte, kes on vennad, otsitakse ulatusliku politseioperatsiooni käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles