Politsei eriüksus tappis rünnakus Pariisi veresauna korraldajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse julgeolekujõud on ümber piiranud Põhja-Prantsusmaal asuva Dammartin-en-Goële´i, kus käib pantvangikriis. France24 väitel alustasid julgeolekujõud rünnakut ning väidetavalt on kuulda ka tulevahetust ja plahvatusi. Uudisteagentuuri AFP teatel on Charlie Hebdo toimetuses veresauna korraldanud vennad tapetud ja nende käes olnud pantvang vabastatud.

Foto: Le Monde

Uudisteagentuuri AFP sõnul avasid vennad eriväelaste pihta tule. Varem meediasse ilmunud teadete põhjal olid nad soovinud surra märtritena.

Varasemad arengud

Hommikul teatas Prantsuse meedia auto varastamisest Oise´is, mis teadaolevalt võttis suuna Seine-et-Marne´i piirkonna suunas, kus asub Dammartin-en-Goële. Võimud kinnitasid, et auto ärandasid tagaotsitavad vennad Chérif ja Said Kouachi.

Veidi pärast kella kümmet teatas Le Monde kohalikele allikatele viidates ka tulistamisest Seine-et-Marne´i piirkonnas. Uudisteagentuuri AFP andmetel toimus tulistamine kiirteel Prantsuse pealinnast kirdes.

Seejärel saabusid teated selle kohta, et vennad võtsid Dammartin-en-Goële´is asuvas ettevõttes ühe inimese pantvangi. Reuters teatas varem ka ühest inimohvrist, kuid võimud lükkasid selle teate ümber.

«Operatsioon kahe päeva taguse argpüksliku rünnaku toimepanijate neutraliseerimiseks käib,» ütles uudisteagentuuri AFP vahendusel siseminister Bernard Cazeneuve televisioonis üle kantud avalduses. Pärastlõunaks oli sündmuspaiga lähedale maandunud helikopteril eriväelased.

Hoone, kuhu arvatavad ründajad varjusid, asus kooli läheduses. Õpilastele ja õpetajatele anti algul käsk jääda siseruumidesse ning varjata aknad. Võimud pidasid ründajatega läbirääkimisi koolisolijate evakueerimiseks ning mõne aja pärast soostusid Kouachid sellega.

Seos tõestatud

Lisaks teatas täna Prantsuse politseiallikas, et Pariisis naispolitseiniku elu nõudnud tulistamise ja Charlie Hebdos toime pandud terrorirünnaku vahel on seos. Politseiallikas ütles uudisteagentuurile AFP, et esialgse uurimise käigus leiti kahtlusaluste vahel side.

Rünnakus satiirkirja Charlie Hebdo toimetusele sai surma 12 ja vigastada 11 inimest, kellest seitse said haiglast välja. Neli ohvrit jäid arstide hoole alla, nende seisund on raske, kuid mitte eluohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles