Kaitsepolitsei ei ole Eestis terrorismiohu suurenemist täheldanud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur patrullimas Eiffel torni juures Pariisis.
Prantsuse sõdur patrullimas Eiffel torni juures Pariisis. Foto: Reuters

Kaitsepolitsei kinnitusel ei ole Eestis täheldatud ilminguid, mis siinset terrorismiohu taset tõstaks, sest kohalik islamikogukond on valdavalt rahumeelne.

«Selge, et ükskõik millisel ettekäändel toimepandud terroriaktil inimelude vastu ei saa olla õigustust ning kurjategijad tuleb tabada ja kohtu alla anda,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp, vahendab ERRi uudisteportaal.

Puusepa sõnul tuleb aga vahet teha radikaalse islami ehk islamismi pooldajate tegevusel ja rahumeelsetel islamiusulistel.

«Kaitsepolitsei pole seni täheldanud Eestis ilminguid, mis siinset terrorismiohu taset tõstaks,» ütles Puusepp kinnitades, et siinne islamikogukond on valdavalt rahumeelne.

Puusepa sõnul teeb kaitsepolitsei jätkuvalt kõik endast oleneva ja seadusest tuleneva, et terrorismi ennetada ja tõkestada, kuid paraku pole tsiviliseeritud maailmas kusagil suudetud seda lõpuni ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles