Vanglateenistus tabas kolm reegleid rikkunud kriminaalhooldusalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletaara
Õlletaara Foto: Peeter Langovits

Möödunud nädalavahetusel alkoholi tarvitamise keeluga Jõgeva piirkonna kriminaalhooldusaluseid kontrollinud Tartu vangla ametnikud tuvastasid kolm joobes isikut.

Vanglateenistuse asejuhi Rait Kuuse sõnul korraldab vanglateenistus kriminaalhooldusaluste juurde selliseid etteteatamata reide perioodiliselt. Kuuse sõnul määrab kohus kriminaalhooldusalustele tihtipeale lisakohustuse mitte tarvitada alkoholi.

«Paraku ei pea kõik kriminaalhooldusalused sellest reeglist kinni, kuna arvavad, et keegi neid nagunii ei kontrolli,» selgitas Kuuse.

Tema sõnul on selline arvamus siiski ekslik, sest vanglateenistus võib iga kell kriminaalhooldusaluse uksele koputada ja alkoholijoovet kontrollida.

Samuti ei ole harvad juhtumid, kui alkoholikeeluga kriminaalhooldusalused on näiteks avalikus kohas joomise tõttu politseile vahele jäänud.

«Selline informatsioon jõuab politseist ka vanglateenistusse ning meie saadame rikkuja kohta ettekande kohtule, kes siis otsustab, kas saata isik vangi,» ütles Kuuse.

Vanglateenistuse viimase kontrollkäigu jooksul mõõdeti kokku 17 kriminaalhooldusaluse alkoholijoovet ning tuvastati, et kolm isikut, kes kohtuotsuse kohaselt alkoholi tarvitada ei tohi, olid seda siiski teinud.

Kaks rikkumiselt tabatud kriminaalhooldusalust olid 22-aastased ning üks 28-aastane.

Kohtuotsust rikkunud kriminaalhooldusaluste kohta esitab vanglateenistus kohtule erakorralise ettekande. Kohtul on võimalus saata rikkujad tagasi vanglasse oma karistust kandma.

Kuuse sõnul korraldatakse selliseid kontrollreide kriminaalhooldusaluste juurde ka tulevikus.

«Kus ja millal täpselt meid külla oodata võib, jääb muidugi saladuseks,» rõhutas Kuuse. «Loomulikult peavad kriminaalhooldusalused olema alati valmis alkomeetrisse puhuma ka korralistel kokkusaamistel kriminaalhooldajaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles