Rõivas: loosung tasuta koolitoidust on mängitud liiga suureks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Margus Ansu / Postimees

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas leiab, et loosung tasuta koolitoidust on muudetud liiga kõlavaks ning tegelikult tuleks rääkida riiklikust koolitoidu toetusest.

Rõivas ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et tegelikult ei tohiks olla uudis, et tegemist pole mitte tasuta koolitoidu, vaid riikliku koolitoidu toetusega. «Küllap on ka neid, kes seda püüavad loosungina natuke lihtsustada, samas paljudes omavalitsustes on see vaikiva kokkuleppena ju ka kogu aeg toiminud, et omavalitsused panevad omalt poolt ka pisut juurde ja reaalselt suudetaksegi selle raha eest tagada ka õpilase jaoks tasuta või siis maksumaksja poolt tasutud koolitoit,» lausus ta.

Rõivase sõnul suurenes sel aastal riiklik koolitoidu toetus 19,6 protsenti, mis võimaldab toetust maksta ka gümnaasiumiastme õpilastele. Tema sõnul on see ikkagi samm õiges suunas, kuigi propagandistlikult on jutt tasuta koolilõunast mängitud võib-olla natuke liiga suureks.

«Tervikuna on see ju õige asi, lihtsalt seda ei tohi poliitikutel liiga suureks või kõlavaks teha. Kõik asjad ei ole loosungitele taandatavad, tegelikult tuleb ikkagi sisust lähtuda,» lisas ta raadiosaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles