Pentus-Rosimannus sõidab Pariisi meeleavaldusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus teatas sotsiaalmeedias, et osaleb homme Pariisis toimuval rahvusliku ühtsuse meeleavaldusel, et näidata solidaarsust Prantsusmaaga.

«Olen homme Pariisis ja osalen Unity Rallyl, rahvusliku ühtsuse meeleavaldusel, et avaldada toetust Prantsuse rahvale, et avaldada toetust põhivabadustele,» teatas Pentus-Rosimannus täna pärastlõunal Facebookis.

Pentus-Rosimannus nimetas oluliseks, et lähedased liitlased ja samu väärtuseid austavad riigid seisaksid rasketel hetkedel ühtselt. «Eesti on kindlalt Prantsusmaa kõrval, seistes ühiselt samade väärtuste ning sõna- ja arvamusvabaduse eest, mis on demokraatliku Euroopa aluseks. Sel nädalal toimunud traagilised sündmused on valusalt puudutanud meid kõiki,» ütles ta välisministeeriumi teatel ja avaldas sügavalt kaastunnet terrorirünnakute ohvrite peredele.

Teiste tipp-poliitikute seas osalevad meeleavaldusel Euroopa Liidu president Donald Tusk, Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, Briti peaminister David Cameron, Saksa kantsler Angela Merkel, Hispaania peaminister Mariano Rajoy, Itaalia valitsusjuht Matteo Renzi ja Belgia peaminister Charles Michel. Lätist sõidab meeleavaldusele peaminister Laimdota Straujuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles