Renzi kutsus looma Euroopa Liidu luureagentuuri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi
Itaalia peaminister Matteo Renzi Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Matteo Renzi kutsus üles looma Euroopa Liidu luureagentuuri.

«Meil on ühisraha ja meil peab olema ka ühine julgeoleku- ja luuresüsteem. Euroopa peab olema ühtne terrorismi vastu,» tsiteeris Itaalia meedia peaministri sõnu pärast Prantsusmaal 17 inimese elu nõudnud terroriakte.

Renzi sõnul ei viita miski sellele, et Itaaliat ohustaks mingi konkreetne rünnak, kuid riigi julgeolekuagentuurid «tegutsevad nagu selline [oht] oleks».

Julgeolekumeetmeid Roomas ja Vatikani ümbruses tugevdati mullu septembris, kui pealtkuulatud telefonikõnest võis järeldada, et islamistid kavandavad rünnakut Itaalia pealinnas ja katoliku kiriku südames.

Renzi osaleb homme Pariisis koos teiste Euroopa liidritega ühtsusmarsil, näitamaks Prantsusmaaga solidaarsust.

Itaalia siseminister Angelo Alfano ütles reedel parlamendis, et valitsus töötab välja uut seadusandlust välisvõitlejate vastu. Teadaolevalt on Itaaliast või selle kaudu suundunud Süüriasse ja Iraaki võitlema 53 isikut, kuid nende seas on olnud ainult neli itaallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles