Kadõrov nimetas Hodorkovskit oma isiklikuks vaenlaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov Groznõis sõdurite ees.
Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov Groznõis sõdurite ees. Foto: SCANPIX

Tšetšeeni Vabariigi president Ramzan Kadõrov nimetas naftafirma Jukos eksjuhti Mihhail Hodorkovskit oma isiklikuks vaenlaseks.

Hodorkovski oli pärast terrorirünnakuid Prantsusmaal kutsunud ajakirjanikke üles avaldama karikatuure prohvet Muhamedist, vahendas ITAR-TASS.  

«Pärast verist sündmust Pariisis tunneb ta end suurema prantslasena, kui Prantsusmaa president ja selle maa peaminister. Ajal, kui Prantsuse ametivõimud tegelevad juhtunu uurimisega ja võtavad kasutusele abinõusid, et hoida ära pingete edasist tugevnemist, nõuab Hodorkovski kõigilt ajakirjanikelt Pariisi väljaande kogemuste kordamist ja karikatuuride trükkimist,» kirjutas ta Instagramis.

Kadõrovi hinnangul kuulutas Hodorkovski end kõikide moslemite vaenlaseks. «Seega ka minu isiklikuks vaenlaseks. Olen kindel, et tema armsas Šveitsis leidub tuhandeid seaduskuulekaid inimesi, kes ärakaranud kriminaalkurjategija vastutusele võtavad.»

Hodorkovski väljaütlemisest võttis tuld ka riigiduuma liberaaldemokraadist saadik Ivan Suhharjov, nõudes kriminaalasja algatamist, kirjutab Izvestija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles